DELIKATESY

Kaviár, krevety, olivy nebo ušlechtilé sýry… To jsou delikatesy, se kterými si můžete zpříjemnit vaše speciální okamžiky. Vybrali jsme pro Vás exkluzivní produkty od našich dodavatelů – z Francie jsme pro Vás přivezli vynikající sýry s modrou plísní, ze Španělska například jedinečný salám fuet a ze Skotska třeba uzené lososové plátky s lehkým dotekem whisky. Pojďte s námi vyzkoušet chutě Evropy!

UZENINY

  • Salámy

  • Nářezy a šunky

  • Grilovací klobásky 

  • Paštiky

SÝRY

  • Tvrdé sýry

  • Plísňové sýry

  • Měkké sýry

  • Tavené sýry

RYBY

  • Uzený losos

  • Výrobky ze sleďů

  • Kaviár

  • Dary moře

  • Surimi výrobky

SPECIALITY

  • Olivy

  • Škvařená sádla, škvarky

  • Pomazánková sádla 

  • Recepty

    Brie s medem a karamelem

    Ingredience

    Příprava jídla

    Na trojúhelník sýra brie v jeho širší části nalijeme lžíci medu a necháme med po sýru volně stékat. Následně na stejné místo nalijeme půl lžíce tmavého karamelu. Sladké chutě se dokonale propojí a tmavá barva karamelu s jeho větší hustotou v medu vytvoří krásný barevný efekt. 

    Politou část sýra ozdobíme plátky jahod a lístečkem máty. Talířek dozdobíme borůvkami nebo jiným čerstvým ovocem.

  • Recepty

    Galette s jablky a modrým sýrem

    Ingredience

    • 2 hrnky špaldové mouky
    • 2 lžíce přepuštěného másla
    • 150 ml studené vody
    • 3 lžíce medu
    • Sýr s modrou plísní
    • 3 jablka
    • Hrst vlašských ořechů
    • Čerstvý tymián
    • Citronová šťáva

    Příprava jídla

    V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kostičky. Jablka nasypeme do misky, přidáme 2 lžíce medu, citronovou šťávu a vše promícháme. Těsto vytáhneme z lednice, vyválíme ho na placku a placku položíme na pečicí papír. Doprostřed těsta rozprostřeme jablka a okraje těsta necháme volné. Na jablka rozdrobíme modrý sýr, posypeme vlašskými ořechy a poklademe tymiánem. Nakonec přehneme okraje těsta přes náplň. Takto připravenou galette přendáme i s pečícím papírem na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 35–40 minut.

  • Recepty

    Hot Dog

    Ingredience

    • 4 pivní bratwursty
    • 2 velké bagety
    • Grilovací omáčka
    • 1/2 menší hlávky bílého zelí
    • 1 velká mrkev
    • 2 řapíky celeru
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • Sůl, pepř

    Příprava jídla

    Hlávkové zelí a řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, olivový olej, balzamikový ocet, sůl, pepř a vše pořádně promícháme. Pivní bratwursty opečeme na grilu dozlatova z obou stran. Bagetu rozřízneme napůl a poté ještě podélně. Namažeme ji grilovací omáčkou, přidáme opečenou klobásku a zelný salát. Podáváme s vychlazeným pivem. 

  • Recepty

    Lehký čočkový salát se šunkou

    Ingredience

    • 250 g uvařené drobnozrnné čočky
    • 80 g šunky nakrájené na kostičky
    • 2 vejce uvařená natvrdo
    • Zelená paprika
    • 1 cibule
    • 6 cherry rajčátek
    • Olivový olej
    • Balzamikový ocet
    • Sůl, pepř

    Příprava jídla

    Na troše olivového oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, šunku a vše necháme orestovat. Takto připravenou směs smícháme s uvařenou čočkou a nakrájenými cherry rajčátky. Salát ochutíme balzamikovým octem, solí a pepřem. Ozdobíme uvařeným vejcem a můžeme podávat. 

NOVINKY