Vyrábíme pro vás denně ty nejčerstvější lahůdky a pochutiny, zastupujeme značky světových delikates a naše divize vajec nabízí řešení pro pekaře, cukráře i gastroprovozy!
— Tomáš Fabel, ředitel —
  • Recepty

    Domácí Falafel

    Ingredience

    • 500 g vařené cizrny
    • 4 stroužky česneku
    • ¼ hrnku nasekané petrželky
    • Kvalitní olej na smažení
    • Malá cibule na jemno nakrájená
    • Pepř
    • 2 lžičky mletého kmínu
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 1,5 lžíce hladké pšeničné mouky
    • 1 vejce

    Příprava jídla

    Cizrnu důkladně rozmačkáme na hrubší kaši. Přidáme a promícháme lisovaný česnek, nadrobno nasekanou petrželku a cibulku, veškeré koření a dosolíme dle chuti. Do směsi vmícháme vejce. Přidáváme mouku, tak aby z výsledné směsi šly uválet kuličky o velikosti vlašského ořechu. Kuličky usmažíme v alespoň 3 cm vysoké vrstvě oleje dozlatova. Můžeme také fritovat. Kuličky pomocí ubrousku zbavíme přebytečného oleje a podáváme.

    V receptu jsme použili dip z majonézy smíchané s pažitkou a bílým jogurtem.

  • Recepty

    Sépiové špagety s uzeným lososem

    Ingredience

    Příprava jídla

    V hrnci s vodou, trochu soli a lžící olivového oleje uvaříme sépiové špagety. Hotové špagety scedíme. Přidáme lžíci olivového oleje, trochu mletého pepře, lžičku limetkové šťávy a hrst na drobno nasekaného kopru. Vše spolu důkladně promícháme.

    Na talíři ze špaget vytvoříme hnízda a do nich zasadíme natrhané plátky uzeného lososa. Špagety na závěr ozdobíme plátkem limetky a pár snítkami čerstvého kopru.

  • Recepty

    Brie s medem a karamelem

    Ingredience

    Příprava jídla

    Na trojúhelník sýra brie v jeho širší části nalijeme lžíci medu a necháme med po sýru volně stékat. Následně na stejné místo nalijeme půl lžíce tmavého karamelu. Sladké chutě se dokonale propojí a tmavá barva karamelu s jeho větší hustotou v medu vytvoří krásný barevný efekt. 

    Politou část sýra ozdobíme plátky jahod a lístečkem máty. Talířek dozdobíme borůvkami nebo jiným čerstvým ovocem.

  • Recepty

    Rychlé chlebíčky se sýrovou pomazánkou

    Ingredience

    Příprava jídla

    Celozrnou bagetku nakrájíme na zkosené zhruba centimetr široké plátky.
    Plátky bagetky potřeme sýrovou pomazánkou a ozdobíme pažitkou.

  • Recepty

    Omeleta se šunkou Serrano

    Ingredience

    Příprava jídla

    Ve skleničce pořádně rozmícháme 250 ml melanže se špetkou soli. Na pánvi orestujeme na plátku másla sladký hrášek. Přidáme na kostičky nakrájený zauzený sýr. Když se sýr začne táhnout, vše rovnoměrně polijeme připravenou vaječnou směsí a vytvoříme tak rovnoměrnou omeletu. Zhruba po půl minutě na omeletu natrháme plátky serrano šunky.

    Můžeme podávat.

  • Recepty

    Galette s jablky a modrým sýrem

    Ingredience

    • 2 hrnky špaldové mouky
    • 2 lžíce přepuštěného másla
    • 150 ml studené vody
    • 3 lžíce medu
    • Sýr s modrou plísní
    • 3 jablka
    • Hrst vlašských ořechů
    • Čerstvý tymián
    • Citronová šťáva

    Příprava jídla

    V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kostičky. Jablka nasypeme do misky, přidáme 2 lžíce medu, citronovou šťávu a vše promícháme. Těsto vytáhneme z lednice, vyválíme ho na placku a placku položíme na pečicí papír. Doprostřed těsta rozprostřeme jablka a okraje těsta necháme volné. Na jablka rozdrobíme modrý sýr, posypeme vlašskými ořechy a poklademe tymiánem. Nakonec přehneme okraje těsta přes náplň. Takto připravenou galette přendáme i s pečícím papírem na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 35–40 minut.

  • Recepty

    Rizoto s uzenou makrelou

    Ingredience

    • 250 g rýže arborio
    • 100 g masa z uzené makrely - Papei ryby
    • 1 šalotka
    • 450 ml zeleninového vývaru
    • 70 g másla
    • 1 dcl bílého vína
    • Mražený hrášek
    • Strouhaný parmezán
    • Citronová kůra
    • Sůl, pepř

    Příprava jídla

    V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není tzv "na skus". Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme maso z uzené makrely, hrášek, nastrouhaný parmezán, pepř a podle chuti dosolíme. Na talíři rizoto posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a můžeme podávat.

  • Recepty

    Pizza s fuetem, červenou cibulí a olivami

    Ingredience

    Příprava jídla

    Těsto na pizzu (prodává se už i s pečícím papírem) rozložíme na plech. Potřeme ho rajčatovou omáčkou a poklademe na plátky nakrájeným fuetem, červenou cibulí, paprikou, cherry rajčátky a olivami. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Po upečení pizzu nakrájíme na čtverečky a můžeme podávat. 

  • Recepty

    Letní salát s pomeranči a uzenou makrelou

    Ingredience

    • Maso z uzené makrely
    • 1 pomeranč
    • 1 červená cibule
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce vinného octa
    • Listový salát

    Příprava jídla

    V míse smícháme olivový olej, dijonskou hořčici a vinný ocet. Připravenou zálivku smícháme s listovým salátem a nakrájenou červenou cibulí. Salát naservírujeme na talíř, poklademe plátky pomeranče, uzenou makrelou a můžeme podávat. 

  • Recepty

    Chilli con Bílkoun s jasmínovou rýží

    Ingredience

    • bílkoun pikant
    • plechovka krájených rajčat
    • černé olivy
    • chilli paprička
    • 2 stroužky česneku
    • 1 červená cibule
    • jasmínová rýže
    • olivový olej
    • sůl, pepř

    Příprava jídla

    Chilli con Bílkoun s jasmínovou rýží

    Na oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Po chvilce přidáme nakrájená rajčata, na kostičky nakrájeného bílkouna, chilli papričku a černé olivy. Vše necháme cca 15 minut probublávat. Hotovou směs ochutíme solí, pepřem a podáváme s jasmínovou rýží.

  • Recepty

    Uzený bílkoun s kari a fazolemi

    Ingredience

    • uzený bílkoun
    • plechovka bílých fazolí v nálevu
    • lžička kari
    • rýže
    • sůl

    Příprava jídla

    Na pánev vsypeme bílé fazole, přidáme lžičku kari a na kostičky nakrájeného uzeného bílkouna. Směs necháme prohřát, ochutíme solí a podíváme s rýží. 

     

  • Recepty

    Ovesná kaše s bílkounem

    Ingredience

    • 60g ovesných vloček
    • 200 ml mléka
    • javorový sirup
    • banán
    • banánový bílkoun
    • vlašské ořechy

    Příprava jídla

    Do teplého mléka vsypeme ovesné vločky a za stálého míchání vaříme cca 10-15 minut, dokud kaše nezhoustne. Hotovou kaši přelijeme do misky, posypeme nakrájeným bílkounem a vlašskými ořechy. Nakonec kaši ozdobíme banánem a ochutíme javorovým sirupem.

NOVINKY