Vyrábíme pro vás denně ty nejčerstvější lahůdky a pochutiny, zastupujeme značky světových delikates a naše divize vajec nabízí řešení pro pekaře, cukráře i gastroprovozy!
— Tomáš Fabel, ředitel —
  • Recepty

    Sépiové špagety s uzeným lososem

    Ingredience

    Příprava jídla

    V hrnci s vodou, trochu soli a lžící olivového oleje uvaříme sépiové špagety. Hotové špagety scedíme. Přidáme lžíci olivového oleje, trochu mletého pepře, lžičku limetkové šťávy a hrst na drobno nasekaného kopru. Vše spolu důkladně promícháme.

    Na talíři ze špaget vytvoříme hnízda a do nich zasadíme natrhané plátky uzeného lososa. Špagety na závěr ozdobíme plátkem limetky a pár snítkami čerstvého kopru.

  • Recepty

    Brie s medem a karamelem

    Ingredience

    Příprava jídla

    Na trojúhelník sýra brie v jeho širší části nalijeme lžíci medu a necháme med po sýru volně stékat. Následně na stejné místo nalijeme půl lžíce tmavého karamelu. Sladké chutě se dokonale propojí a tmavá barva karamelu s jeho větší hustotou v medu vytvoří krásný barevný efekt. 

    Politou část sýra ozdobíme plátky jahod a lístečkem máty. Talířek dozdobíme borůvkami nebo jiným čerstvým ovocem.

  • Recepty

    Rychlé chlebíčky se sýrovou pomazánkou

    Ingredience

    Příprava jídla

    Celozrnou bagetku nakrájíme na zkosené zhruba centimetr široké plátky.
    Plátky bagetky potřeme sýrovou pomazánkou a ozdobíme pažitkou.

  • Recepty

    Omeleta se šunkou Serrano

    Ingredience

    Příprava jídla

    Ve skleničce pořádně rozmícháme 250 ml melanže se špetkou soli. Na pánvi orestujeme na plátku másla sladký hrášek. Přidáme na kostičky nakrájený zauzený sýr. Když se sýr začne táhnout, vše rovnoměrně polijeme připravenou vaječnou směsí a vytvoříme tak rovnoměrnou omeletu. Zhruba po půl minutě na omeletu natrháme plátky serrano šunky.

    Můžeme podávat.

  • Recepty

    Galette s jablky a modrým sýrem

    Ingredience

    • 2 hrnky špaldové mouky
    • 2 lžíce přepuštěného másla
    • 150 ml studené vody
    • 3 lžíce medu
    • Sýr s modrou plísní
    • 3 jablka
    • Hrst vlašských ořechů
    • Čerstvý tymián
    • Citronová šťáva

    Příprava jídla

    V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kostičky. Jablka nasypeme do misky, přidáme 2 lžíce medu, citronovou šťávu a vše promícháme. Těsto vytáhneme z lednice, vyválíme ho na placku a placku položíme na pečicí papír. Doprostřed těsta rozprostřeme jablka a okraje těsta necháme volné. Na jablka rozdrobíme modrý sýr, posypeme vlašskými ořechy a poklademe tymiánem. Nakonec přehneme okraje těsta přes náplň. Takto připravenou galette přendáme i s pečícím papírem na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 35–40 minut.

  • Recepty

    Rizoto s uzenou makrelou

    Ingredience

    • 250 g rýže arborio
    • 100 g masa z uzené makrely - Papei ryby
    • 1 šalotka
    • 450 ml zeleninového vývaru
    • 70 g másla
    • 1 dcl bílého vína
    • Mražený hrášek
    • Strouhaný parmezán
    • Citronová kůra
    • Sůl, pepř

    Příprava jídla

    V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není tzv "na skus". Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme maso z uzené makrely, hrášek, nastrouhaný parmezán, pepř a podle chuti dosolíme. Na talíři rizoto posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a můžeme podávat.

  • Recepty

    Pizza s fuetem, červenou cibulí a olivami

    Ingredience

    Příprava jídla

    Těsto na pizzu (prodává se už i s pečícím papírem) rozložíme na plech. Potřeme ho rajčatovou omáčkou a poklademe na plátky nakrájeným fuetem, červenou cibulí, paprikou, cherry rajčátky a olivami. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Po upečení pizzu nakrájíme na čtverečky a můžeme podávat. 

  • Recepty

    Letní salát s pomeranči a uzenou makrelou

    Ingredience

    • Maso z uzené makrely
    • 1 pomeranč
    • 1 červená cibule
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce vinného octa
    • Listový salát

    Příprava jídla

    V míse smícháme olivový olej, dijonskou hořčici a vinný ocet. Připravenou zálivku smícháme s listovým salátem a nakrájenou červenou cibulí. Salát naservírujeme na talíř, poklademe plátky pomeranče, uzenou makrelou a můžeme podávat. 

  • Recepty

    Vege sekaná v celozrnné housce

    Ingredience

    Příprava jídla

    Vege sekaná v celozrnné housce

    Celozrnnou housku podélně rozkrojíme a jednu polovinu namažeme dijonskou hořčicí. Sekanou opečeme na pánvi z obou stran dozlatova. Na housku položíme listový špenát, přidáme plátek opečené sekané, na kolečka nakrájené rajče a červenou cibuli. Přiklopíme druhou polovinou housky a podáváme.  



     

  • Recepty

    Chilli con Bílkoun s jasmínovou rýží

    Ingredience

    • bílkoun pikant
    • plechovka krájených rajčat
    • černé olivy
    • chilli paprička
    • 2 stroužky česneku
    • 1 červená cibule
    • jasmínová rýže
    • olivový olej
    • sůl, pepř

    Příprava jídla

    Chilli con Bílkoun s jasmínovou rýží

    Na oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Po chvilce přidáme nakrájená rajčata, na kostičky nakrájeného bílkouna, chilli papričku a černé olivy. Vše necháme cca 15 minut probublávat. Hotovou směs ochutíme solí, pepřem a podáváme s jasmínovou rýží.

  • Recepty

    Uzený bílkoun s kari a fazolemi

    Ingredience

    • uzený bílkoun
    • plechovka bílých fazolí v nálevu
    • lžička kari
    • rýže
    • sůl

    Příprava jídla

    Na pánev vsypeme bílé fazole, přidáme lžičku kari a na kostičky nakrájeného uzeného bílkouna. Směs necháme prohřát, ochutíme solí a podíváme s rýží. 

     

  • Recepty

    Ovesná kaše s bílkounem

    Ingredience

    • 60g ovesných vloček
    • 200 ml mléka
    • javorový sirup
    • banán
    • banánový bílkoun
    • vlašské ořechy

    Příprava jídla

    Do teplého mléka vsypeme ovesné vločky a za stálého míchání vaříme cca 10-15 minut, dokud kaše nezhoustne. Hotovou kaši přelijeme do misky, posypeme nakrájeným bílkounem a vlašskými ořechy. Nakonec kaši ozdobíme banánem a ochutíme javorovým sirupem.

  • Recepty

    Dort z bílků s ovocem

    Ingredience

    Příprava jídla

    Dort z bílků s ovocem

    Korpus: Všechny suroviny vyšleháme. Piškotové těsto nalijeme do vymaštěné dortové formy a pečeme dozlatova.

    Náplň: svaříme vodu s cukrem a tu přidáme do vyšlehaných bílků, dodáme kokos a necháme vychladit.

    Upečený piškotový korpus zdobíme podle fantazie bílkovým krémem a marmeládou, můžeme jej i navrstvit dle libosti a dozdobit krém a ovocem.

     

  • Recepty

    Hráškovo-špenátové muffiny

    Ingredience

    • 1 hrnek zeleného hrášku
    • 1 hrst listového špenátu
    • Vaječný bílek-1 balení
    • 1 lžička kypřícího prášku
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl,pepř

    Příprava jídla

     Na pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zavadnout špenát. Do mísy vsypeme zelený hrášek, přidáme špenát, sůl, pepř a vše promícháme. Bílky rozmícháme s kypřícím práškem. Připravenou směs rozmístíme do vymazaných formiček na muffiny a vše zalijeme bílky. Takto připravené muffiny pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut.

     

  • Recepty

    Selská omeleta

    Ingredience

    • 1 balení Vejce
    • 1 menší červená kapie
    • 1/2 klobásy Chorizo
    • sůl,pepř
    • 1/2 červené cibule
    • 50g Čedaru
    • 3 středně velké brambory
    • jarní cibulka
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • petržel na ozdobení

    Příprava jídla

    Brambory oškrábejte, nakrájejte je na kolečka a uvařte je doměkka. Na oleji nechte zesklovatět na půlkolečka nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte na proužky nakrájenou červenou papriku, kolečka klobásy a vše nechte restovat cca 5 minut. Jakmile jsou brambory uvařené, vhoďte je na pánev, přidejte nakrájenou jarní cibulku, sůl, pepř a vše zalijte vejci. Pánev přikryjte poklicí a nechte na mírném ohni péct asi 10 minut. Hotovou omeletu posypte čerstvou petrželkou, nahrubo nastrouhaným čedarem a podávejte.

     

  • Recepty

    Lívance

    Ingredience

    • 3 lžíce oleje
    • 200ml mléka
    • 1 balíček kypřícího prášku
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 50g VEJCE
    • 150g hladké mouky
    • špetka soli

    Příprava jídla

    Mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr a špetku soli smícháme. Do sypké směsi přidáme Vejce, olej, šleháme metličkou a pomalu přiléváme mléko. Těsto by nemělo být moc řídké. Lívance smažíme na oleji dozlatova.
     

     

  • Recepty

    Fitness omeleta

    Ingredience

    Příprava jídla

     

    Chřest očistíme, nakrájíme a vaříme 3 minuty v osolené vodě. Poté vodu slijeme a chřest zchladíme v ledové vodě. Na rozpálenou teflonovou pánev, lehce posprejovanou olejem, vlijeme osolené a opepřené Vaječné bílky. Pánev okamžitě začneme naklánět tak, aby se bílky rovnoměrně rozprostřely po celém dnu. Smažíme zhruba 2 minuty, aby byla spodní část tuhá a vršek lehce tekutý. Na polovinu omelety rovnoměrně rozprostřeme chřest a na kousky nakrájený sýr a přeložíme přes ně druhou polovinu. Lehce smažíme, aby se sýr roztekl a podáváme.


     

     

  • Recepty

    Vanilkový krém s Bílkounem a jahodami

    Ingredience

    Příprava jídla

    Bílkoun vanilka nakrájíme na kostičky a vhodíme ho do mixéru. Přidáme rostlinné mléko a vše rozmixujeme na hladký krém. V případě potřeby přidáme další mléko. Hotový krém naservírujeme do misek, ozdobíme nakrájenými jahodami a kokosovými plátky.

     

  • Recepty

    Vege šašlik s plněnými lilky

    Ingredience

    • 4x vege šašlik mexiko
    • 2 lilky
    • 100g dlouhozrnné rýže
    • 50g uvařené cizrny
    • hrst rozinek
    • špetka šafránu
    • čerstvý koriandr
    • olivový olej
    • sůl

    Příprava jídla

    Lilky podélně rozřízneme a lžící vydlabeme vnitřek. Takto připravené lilky naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme je olivovým olejem a pečeme je v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 minut. Rýži vsypeme do osolené vody a necháme ji pod pokličkou vařit. V polovině vaření přidáme k rýži špetku šafránu, která nám rýži krásně obarví dožluta. Uvařenou rýži smícháme s cizrnou, rozinkami a podle potřeby dochutíme. Šašlik orgilujeme z obou stran dozlatova. Jakmile jsou lilky měkké, naplníme je rýžou směsí. Takto připravené lilky posypeme nasekaným koriandrem, naservírujeme je na talíř podáváme s grilovaným šašlikem.

     

  • Recepty

    Vege bratwurst s rozmarýnovými brambory

    Ingredience

    • 2ks vege bratwurst kari
    • 6 středně velkých brambor
    • 2 snítky rozmarýnu
    • 4 lžíce olivového oleje
    • hrubozrnná sůl
    • 1 lžíce majonézy

    Příprava jídla

    Brambory nakrájíme na půlměsíčky a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Do misky vlijeme olivový olej, přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn, sůl a vše promícháme. Směs vlijeme na brambory a opět promícháme. Brambory pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25 minut dozlatova. Upečené brambory servírujeme na talíř, přidáme majonézu a podáváme s grilovaným bratwurstem.

  • Recepty

    Slaný koláč s bílkounem a špenátem

    Ingredience

    Příprava jídla

    Těsto na tenko vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Šunku nasekáme na drobno a rozsypeme na těsto. Špenát rozmrazíme a rozmístíme na šunku.Smetanu rozmícháme s vajíčkem, přidáme nastrouhaného Bílkouna, česnek, sůl a pepř podle chuti.   Vše pak zalijeme smetanovo-šmakounovou směsí a posypeme strouhaným sýrem.Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 25 minut, dokud okraje i spodní část těsta nezezlátnou. Podávat lze teplé i studené.

  • Recepty

    Jáhelník

    Ingredience

    • 1 hrnek jáhel /v suchém stavu /
    • 1 hrnek rýžové mouky
    • 1/2 hrnku rostlinného mléka
    • 1/3 hrnku medu
    • 1/3 olivového oleje
    • 1 hrnek sušených švestek
    • 1/4 hrnku kandovaného zázvoru
    • 1/2 hrnku vlašských ořechů
    • 250ml vejce
    • 2 lžičky kypřícího prášku
    • 2 lžičky mleté skořice
    • kůra z 1 citronu
    • špetka soli

    Příprava jídla

    Jáhly nasypeme do cedníku a spaříme je vroucí vodou. Poté je uvaříme doměkka a necháme je vychladnout. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a sušené švestky nakrájíme na menší kousky. K vychladlým jáhlům přidáme všechny ostatní suroviny a těsto pořádně promícháme. Hotové těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25 minut.

     

  • Recepty

    Vaječné Caprese košíčky

    Ingredience

    • 1/2 balení BÍLKY
    • 1 balení VEJCE
    • 2 balení mozzarella
    • 10 velkých lístků bazalky
    • 100g cherry rajčat
    • 1 lžička prášku do pečiva /bezlepku /
    • sůl
    • pepř
    • cherry rajčata, lístky bazalky na zdobení
    • špejle/ párátka

    Příprava jídla

    Do misky s vejci přidáme rajčata, nakrájená na kolečka. Jedno balení mozzarelly nastrouháme na drobno, a druhou nakrájíme na kostičky. Obojí přidáme do vajíčkové směsi s tím, že si trochu strouhané mozzarelly necháme na posypání. Přidáme na drobno nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. V druhé misce ušleháme z bílků sníh a přidáme do vaječné směsi. Formu na muffiny vymažeme máslem/olejem a troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Formičky plníme do ¾ jejich objemu a posypeme mozzarellou. Pečeme 10- 15 minut do zlatova. Vychladlnuté zdobíme lístkem bazalky a cherry rajčátkem, které upevníme párátkem/špejlí.

  • Recepty

    Fitness finger food rolka

    Ingredience

    • 1/2 balení BÍLKY
    • 1 balení VEJCE
    • 1hrst listového špenátu
    • 1 lžička prášku do pečiva / BEZLEPKU /
    • sůl
    • pepř
    • 100g kuřecí / krůtí šunka
    • 1x balení čestvého sýru (Gervais 190 g/Lučina vanička 120 g)
    • pažitka

    Příprava jídla

    Tyčovým mixérem rozmixujeme špenát na drobno, přidáme vejce a rozmixujeme do hladka. Přidáme prášek do pečiva, sůl a pepř, a důkladně promícháme.

    V druhé misce vyšleháme sníh z bílků a přidáme do špenátové směsi.

    Obě směsi promísíme a vznikne nadýchaná hmota, kterou rovnoměrně vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, ve tvaru obdélníku.

    Pečeme v předehřáté troubě cca 10-15 minut při 200 stupňích.

    Pažitku nasekáme najemno a promícháme s čerstvým sýrem.

    Těsto po vystydnutí odlepíme z pečícího papíru, pomažeme sýrem s pažitkou a jednu stranu poklademe šunkou. Zavineme v rolku a nakrájíme na stejně široké rolky. Podáváme nejlépe vychlazené.

     

     

NOVINKY