RYBY

Rybí maso má samá pozitiva! Je velmi lehké, takže se hodí pro vyváženou stravu.  Je zdrojem mnoha vitamínů a zdravých tuků, obsahuje také minerály a lehce stravitelné bílkoviny. Dá se zpracovávat mnoha různými způsoby – my vám přinášíme delikátní ryby uzené teplým a studeným kouřem a dále rybí speciality, jako jsou výrobky z matjesů nebo zavináče. Uzené ryby chutnají skvěle například v salátech či s těstovinami, rybí speciality si nejlépe užijete s dobrým pečivem.

TEPLÝ KOUŘ

  • Makrela uzená

  • Sleď uzený 

  • Losos uzený porce

STUDENÝ KOUŘ

  • Výrobky uzené studeným kouřem již brzy v této sekci 

SPECIALITY

  • Rybí pepřenky

  • Matjesový salát

  • Zavináče v nálevu  

  • Recepty

    Sépiové špagety s uzeným lososem

    Ingredience

    Příprava jídla

    V hrnci s vodou, trochu soli a lžící olivového oleje uvaříme sépiové špagety. Hotové špagety scedíme. Přidáme lžíci olivového oleje, trochu mletého pepře, lžičku limetkové šťávy a hrst na drobno nasekaného kopru. Vše spolu důkladně promícháme.

    Na talíři ze špaget vytvoříme hnízda a do nich zasadíme natrhané plátky uzeného lososa. Špagety na závěr ozdobíme plátkem limetky a pár snítkami čerstvého kopru.

  • Recepty

    Lososové kuličky

    Ingredience

    • 200 g uzeného lososa
    • 2 vejce
    • 1 lžíce pohankové nebo špaldové mouky
    • Čerstvě nasekané bylinky (petrželka nebo pažitka)
    • Sůl
    • 1 malá cibule

    Příprava jídla

    Uzeného lososa "rozdrobíme" do misky, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, mouku, bylinky a sůl. Vše pořádně promícháme a pomocí rukou tvoříme malé kuličky. Ty pak vyskládáme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20–25 minut.

  • Recepty

    Rizoto s uzenou makrelou

    Ingredience

    • 250 g rýže arborio
    • 100 g masa z uzené makrely - Papei ryby
    • 1 šalotka
    • 450 ml zeleninového vývaru
    • 70 g másla
    • 1 dcl bílého vína
    • Mražený hrášek
    • Strouhaný parmezán
    • Citronová kůra
    • Sůl, pepř

    Příprava jídla

    V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není tzv "na skus". Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme maso z uzené makrely, hrášek, nastrouhaný parmezán, pepř a podle chuti dosolíme. Na talíři rizoto posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a můžeme podávat.

  • Recepty

    Letní salát s pomeranči a uzenou makrelou

    Ingredience

    • Maso z uzené makrely
    • 1 pomeranč
    • 1 červená cibule
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce vinného octa
    • Listový salát

    Příprava jídla

    V míse smícháme olivový olej, dijonskou hořčici a vinný ocet. Připravenou zálivku smícháme s listovým salátem a nakrájenou červenou cibulí. Salát naservírujeme na talíř, poklademe plátky pomeranče, uzenou makrelou a můžeme podávat. 

NOVINKY