VEJCE

Naše nabídka výrobků z vajec najde uplatnění především v gastronomii, pro pekařskou i cukrářskou výrobu.

VEJCE VAŘENÁ

  • Vejce vařená 7 kg

  • Dlouhá vejce krájená 

  • Zlomky vařených vajec 

PASTEROVANÉ HMOTY

  • Pasterovaná vaječná melanž 

  • Pasterovaný vaječný žloutek 

  • Pasterovaný vaječný bílek 

SUŠENÉ VAJEČNÉ SMĚSI

  • Sušená vejce 15 kg
  • Sušený bílek 5 kg
  • Sušený žloutek 1 kg (kbelík)

     VEJCE V KRABIČCE

  • Vaječné bílky
  • Vejce
  • Recepty

    Omeleta se šunkou Serrano

    Ingredience

    Příprava jídla

    Ve skleničce pořádně rozmícháme 250 ml melanže se špetkou soli. Na pánvi orestujeme na plátku másla sladký hrášek. Přidáme na kostičky nakrájený zauzený sýr. Když se sýr začne táhnout, vše rovnoměrně polijeme připravenou vaječnou směsí a vytvoříme tak rovnoměrnou omeletu. Zhruba po půl minutě na omeletu natrháme plátky serrano šunky.

    Můžeme podávat.

  • Recepty

    Míchaná vejce s lososem

    Ingredience

    Příprava jídla

    V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není tzv "naskus". Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme maso z uzené makrely, hrášek, nastrouhaný parmezán, pepř a podle chuti dosolíme. Na talíři rizoto posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a můžeme podávat.

  • Recepty

    Lososovo-křenová plněná vejce

    Ingredience

    • Vejce
    • Uzený losos
    • Lučina nebo žervé
    • Strouhaný křen
    • Citronová šťáva
    • Sůl, pepř

    Příprava jídla

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Poté je omyjeme a překrojíme podélně na poloviny. Čajovou lžičkou opatrně vydlabeme žloutky a dáme je do menší misky. Žloutky utřeme s lučinou a křenem. Přidáme nadrobno nakrájeného lososa. Promícháme, osolíme, opepříme a přidáme pár kapek citrónové šťávy podle chuti. Bílky vajec naplníme připravenou nádivkou a dáme do lednice vychladit. Před podáváním posypeme bylinkami a můžeme podávat.

  • Recepty

    Dort z bílků s ovocem

    Ingredience

    Příprava jídla

    Dort z bílků s ovocem

    Korpus: Všechny suroviny vyšleháme. Piškotové těsto nalijeme do vymaštěné dortové formy a pečeme dozlatova.

    Náplň: svaříme vodu s cukrem a tu přidáme do vyšlehaných bílků, dodáme kokos a necháme vychladit.

    Upečený piškotový korpus zdobíme podle fantazie bílkovým krémem a marmeládou, můžeme jej i navrstvit dle libosti a dozdobit krém a ovocem.

     

NOVINKY