Oblíbený sýr Olmín nově i jako pomazánka!

16. listopad 2017

PAPEI uvádí společně s  Olmou na trh čtyři prémiové produkty!

Představte si spojení ušlechtilého, delikátního sýra a ovoce. Anebo výtečný nakládaný plísňový sýr, který se rozplývá na jazyku či salát s prémiovou šunkou. Tyto novinky pro vás letos na podzim připravila PAPEI ve spolupráci s Olmou. Sýr Olmín nyní budete moct koupit i jako pomazánku, a to hned ve dvou podobách: jako Olmínovou pomazánku se švestkami nebo s meruňkami. Doplní je pikantní naložený Olmín a Olmínový salát s prémiovou šunkou a vejci. Pomazánky a nakládaný sýr najdete  v regálech v praktických vaničkách, salát můžete zakoupit rovněž u pultu s lahůdkami.

„U nás na Moravě věnujeme sýrům stejnou péči jako vínu. Vše začíná výběrem toho nejlepšího mléka u farmářů, pokračuje naočkováním ušlechtilými kulturami a zráním v olomouckých sklepích,“ popisuje výrobu sýra Jiří Berger z firmy Olma. Díky tomuto postupu vzniká hebká bílá kostka, která časem dozrává do pikantní chuti. Olmín neustále pracuje, proto je každým dnem jiný, postupně získává další a další chuťové nuance. Ani nemusíme říkat, že se nejlépe hodí ke sklence dobrého moravského vína.

Nakládaný Olmín
Klasika, která pořád baví, tentokrát v inovativním hávu. Plísňový sýr odpočívá několik dní v kyselém nálevu s cibulkami a pálivou paprikou, díky tomu získá ještě další chuťové vrstvy a krásnou krémovou strukturu. Skvělý jako snack k vínu nebo pivu, jako oživení salátu, nepřekonatelný bude s kvalitním kváskovým chlebem.

„Nyní vám přinášíme Olmín jako pomazánku v nevšední, ale vyladěné kombinaci s meruňkami a švestkami, tedy ovocem, které dozrává na úrodné rovině Hané. Nakládaný Olmín zase zaujme krémovou strukturou a bohatou chutí,“ doplňuje Pavel Hamada ze společnosti PAPEI.

Olmínová pomazánka s meruňkou
Pikantní chuť plísňového sýra se dekadentně snoubí se sladkostí sušených meruněk. Poslouží jako výborný základ pro chlebíčky a jednohubky, stačí už jen přidat třeba trochu dobré šunky a zeleninu. Nebo si ji můžete vychutnat jen tak, na plátku dobrého pečiva.

Olmínová pomazánka se švestkou
Tradice se potkává s moderním přístupem, lahodná švestka s delikátním sýrem. Jako dělaná pro nečekanou návštěvu nebo jako inspirace pro silvestrovské chlebíčky. Zkuste pomazánku třeba zkombinovat s ostrým chorizem a po chlebíčcích se jen zapráší.

Olmínový salát
Rychlá, ale přesto výživná svačinka, kdykoliv vás přepadne hlad. Kombinace chuťově bohatého Olmínu, vajec, šunky té nejvyšší jakosti, jarní cibulky a koření. Výborný třeba s tmavou celozrnnou bagetkou nebo zeleninou nakrájenou na kostky.