Recepty

Domácí Falafel

Ingredience

  • 500 g vařené cizrny
  • 4 stroužky česneku
  • ¼ hrnku nasekané petrželky
  • Kvalitní olej na smažení
  • Malá cibule na jemno nakrájená
  • Pepř
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1,5 lžíce hladké pšeničné mouky
  • 1 vejce

Příprava jídla

Cizrnu důkladně rozmačkáme na hrubší kaši. Přidáme a promícháme lisovaný česnek, nadrobno nasekanou petrželku a cibulku, veškeré koření a dosolíme dle chuti. Do směsi vmícháme vejce. Přidáváme mouku, tak aby z výsledné směsi šly uválet kuličky o velikosti vlašského ořechu. Kuličky usmažíme v alespoň 3 cm vysoké vrstvě oleje dozlatova. Můžeme také fritovat. Kuličky pomocí ubrousku zbavíme přebytečného oleje a podáváme.

V receptu jsme použili dip z majonézy smíchané s pažitkou a bílým jogurtem.