Recepty

Rizoto s uzenou makrelou

Ingredience

  • 250 g rýže arborio
  • 100 g masa z uzené makrely - Papei ryby
  • 1 šalotka
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 70 g másla
  • 1 dcl bílého vína
  • Mražený hrášek
  • Strouhaný parmezán
  • Citronová kůra
  • Sůl, pepř

Příprava jídla

V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není tzv "na skus". Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme maso z uzené makrely, hrášek, nastrouhaný parmezán, pepř a podle chuti dosolíme. Na talíři rizoto posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a můžeme podávat.